Architektūra

  • SNEAK PEAK. Olimpinė karštinė

    Artėjant vienam svarbiausių šios vasaros įvykių – Olimpinėms Rio žaidynėms, NOVARCHIS kolektyvas nori pasidalinti keliomis ištraukomis iš Mūsų naujo projekto  – `Šiuolaikinio Sporto Centro’ architektūros bei interjero sprendimų.

    Take a look !
    SPORTO KLUBAS `1 SPORTO KLUBAS `2 SPORTO KLUBAS `3

  • VAIZDAS PRO NAMŲ LANGUS – akių ir sielos sanatorija

    „Oculus amini index“ (`lot.) – akys – sielos veidrodis. Jos atspindi ne tik mūsų jausmus, nuotaikas ar dvasinę būseną. Į vieną mūsų žvilgsnį gali sutilpti visa istorija – laimė, džiaugsmas, sukrėtimai, svajonės ir lūkesčiai, baimės ir ryžtas, prisiminimai ir ši akimirka.
    Mūsų namai – lygiai taip kaip ir mes patys – turi tas nuostabias vadinamąsias akis – langus, pro kuriuos mums atsiveria visas mus supančios aplinkos grožis. Pro juos mes ne tik įsileidžiame pasaulį į namus – mes lygiai taip pat įsileidžiame jį į save. Ar gi nenuostabu būtų kas rytą atsikėlus ir su rytinės kavos puodeliu tyliai atslinkus prie lango pasisveikinti su pirmais saulės spinduliais, pamatyti tokį vaizdą ? Pūšų viršūnės, minkštas samanų kilimas, tobula ramybės akimirka .. Tas nuostabus jausmas persmelkia staiga ir skausmingai, suplūsta į kiekvieną mūsų kūnų ląstelę ir prispaudžia su tokia didele jėga ir nuostaba, kad kaskart sunku patikėti, jog tai gali būti tiesa.
    Gali. Tereikia patikėti savo namų kūrimą į Mūsų rankas – o mes pasistengsime, kad kiekviena akimirka, praleista Jūsų namuose, būtų tikra, žavi ir nepakartojama.

    Ši aplinkos bei namo sintezė – puikus pavyzdys, kaip architektūriniai sprendimai gali įtakoti namų nuotaiką. Dideli langai dažnai gali gąsdinti ir atrodyti nejaukiai – nors, žinoma, žurnalų viršeliuose tai visuomet atrodo puikiai. Šiuo atveju, kai aplinka alsuoja gamtos ramybe bei žaliomis pušų viršūnėmis, vaizdas pro langus – vertas ne tik nuodėmės. Jis vertas drąsių sprendimų. Į gražiausius sklypo taškus orientuoti ir suprojektuoti dideli langai šio namo gyventojams leis ne tik grožėtis atsiveriančiu vaizdu, tačiau padės ir atsipalaiduoti, įsileisti ramybės bei šviesos ne tik į savo namus, tačiau ir į save, pajusti tobulą šios akimirkos  nuotaiką.

    Ji greitai nepraeis. Ir nekeis vietos.
    Ji niekada nesileis į kelionę.
    Be to – ji bus begalinė ir niekada nesibaigs.

    CH `1 CH `2CH `4 CH `3  CH `6

  • RASKITE 10 SKIRTUMŲ arba – mažais žingsneliais į šviesų rytojų

    Statybų aikštelėje – kaip ir gyvenime, vyksta daugybė dalykų, aplink begalės žmonių, o laikas bėga taip greitai ir nejučia, kad sustojus ir apsidairius imi abejoti – o ar kas nors per visą tą laiką pasikeitė ? Pasikeitė, žinoma, kad pasikeitė. Šiuolaikinio žmogaus gyvenimo tempas yra negailestingas – laikas mus pastveria ir nusineša, o visa kita aplinkui darosi vis mažiau pastebima. Tad ir mes, NOVARCHIS kolektyvas, kartais sustojame ir apsidairome – kaip toli nukeliavome mes ir kaip toli nukeliavo mūsų projektai. Žingsnis po žingsnio ir gyvenamasis namas „LIL“ įgauna vis tikresnę savo formą – fasadai jau ruošiami apdailai, suformuotas terasos stogas, savo eilės laukia pati terasa bei kiemo erdvė.
    O ar galite surasti dar 9 skirtumus ?
    T `1 T`2

  • BLOKELIS PRIE BLOKELIO. Namo pušyne statybų startas

    NOVARCHIS kolektyvas nesnaudžia ir produktyviai išnaudoja kiekvieną statybų sezono akimirką – pušų apsuptyje statomas naujas ir jaukus gyvenamasis namas šeimai.
    3 2 1

  • STATYBŲ METAS. Kaip svajonės virsta realybe.

    Gyvenamasis namas ‘LIL’ pamažėle tampa svajone, kuri pildosi ir įgauna vis tikresnes formas.20150901_13374 20150901_133741

    20150901_1337

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *